Ga naar Content
Noord-Holland

Tim Hofman zet beelden van vechtpartij met Nijmeegse huisbaas online

17 augustus 2017, 22.15 uur
Door: · Foto: Shutterstock

Presentator Tim Hofman heeft vandaag onbewerkte beelden op zijn YouTube-kanaal gezet van zijn aanvaring met een huisbaas uit Nijmegen. Daarop is het moment waarop hij de klappen krijgt waardoor hij een gebroken kaak opliep niet te zien. De aanloop ernaartoe is wel duidelijk in beeld.

De Nijmeegse huisbaas Ton Hendriks probeerde uitzending van de beelden met een kort geding te voorkomen, maar kreeg vandaag nul op het rekest bij de rechtbank. Die bepaalde dat Hofman zijn programma #BOOS gewoon online mag zetten. Het was binnen anderhalf uur meer dan 65.000 keer bekeken.

Op de beelden is te zien dat Hofman direct als de huisbaas de deur opent confetti laat knallen. Daarna probeert hij de verhuurder een augurk op te dringen, om vervolgens uit te leggen dat hij is gekomen om klachten van huurders te bespreken.

De situatie escaleert vrij plotseling. Hofman laat zich eerst met zachte hand uit een ruimte met medewerkers duwen, waar Hofman ook confetti laat knallen. "Jij hebt hier niets te maken, anders zet ik je gewoon buiten", zegt Hendriks tegen de presentator.

Lees ook: Presentator Tim Hofman doet aangifte na klap huisbaas

Die weigert te vertrekken en wijst naar de huisbaas, zonder die aan te raken. Dan wordt de man boos. Hij stormt naar de deur, terwijl een andere man, volgens de advocaat van BNN-VARA de zoon van de steenrijke vastgoedman, Hofman stevig beetpakt. Volgens Hofman heeft die man zijn kaak gebroken, maar dat is niet te zien omdat de camera op de grond valt.

Verhuurder Hendriks heeft verklaard dat Hofman hem eerst probeerde te slaan. Tegen de rechter zei de man dat hij zich door Hofman en zijn crew geïntimideerd voelde.

Juridisch staartje
Volgens BNN-VARA probeert Hendriks "met preventieve censuur zijn eigen straatje schoon te vegen om te voorkomen dat de waarheid naar buiten komt." Na afloop van de zitting weigerde Hendriks te reageren. Mogelijk krijgt het incident nog een juridisch staartje, want zowel Hofman, Hendriks als een student hebben aangifte gedaan.

Lees ook: Presentator Tim Hofman in ziekenhuis na klappen tijdens opnames

Hendriks zei bij de rechter dat het hem spijt dat Hofman een gebroken kaak heeft overgehouden. "Dat was niet de bedoeling. Ik heb gehandeld uit zelfverdediging."