Ga naar Content
Noord-Holland

Café zamelt geld in voor klusjesman die alles kwijtraakte door brand

15 augustus 2017, 18.52 uur · Aangepast 15 augustus 2017, 19.14 uur
Door: · Foto: Facebook Café 't Moddermannetje

ALKMAAR "Deze man heeft ons bedrijf altijd uit de stront getrokken, nu kunnen wij wat terugdoen." Met die woorden verklaart Rodney Held van café 't Moddermannetje in Alkmaar een benefietdag die hij organiseert voor klusjesman Axel Admiraal. Hij raakte dit weekend na een verwoestende brand in Oudorp alles kwijt.

Volgens mediapartner Alkmaar Centraal regent het steunbetuigingen voor de vele gedupeerden van de hevige brand die in de nacht van vrijdag op zaterdag woedde op het bedrijventerrein in Oudorp. Grote en kleine ondernemers raakten deels of volledig hun bedrijf kwijt. Onder hen dus ook klusjesman Axel.

Lees ook: Brand verwoest bedrijven: "Mijn hart breekt"

Axel is de vaste klusjesman van het café in de binnenstad van Alkmaar. Hij raakte bij de brand alles kwijt en dat ging de eigenaar van de bruine kroeg niet in de koude kleren zitten. "In de jaren dat het slecht ging met ons en we tegen een faillissement aanhikten, stond hij altijd klaar om klusjes op te knappen. Daar heb ik nooit een euro voor hoeven te betalen", zegt eigenaar Rodney tegen NH Nieuws. "Nu al zijn spullen, en zelfs zijn boot die daar lag opgeslagen, compleet verwoest zijn, moet ik gewoon wat voor hem doen."

Lees ook: Asbest en veel rook bij grote brand in Alkmaar: sluit ramen en deuren

Café 't Moddermannetje is zondag 17 september vanaf 14.00 uur open en de complete winst van die dag gaat naar de onfortuinlijke klusjesman. "Axel werkt zes, zeven dagen in de week, maar was helaas niet verzekerd. Met de opbrengst kan hij hopelijk weer wat nieuw gereedschap kopen", besluit Rodney hoopvol.