Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Man meerdere keren in buik gebeten bij worsteling met agressieve Amerikaanse bulldog

11 augustus 2017, 13.25 uur · Aangepast 11 augustus 2017, 14.18 uur · Foto: Flickr/AT5

AMSTERDAM (AT5) Het wegbrengen van een pakketje is voor Yasin gistermiddag uitgedraaid op een drama. Nadat hij aanbelde bij het huis aan de Wittgensteinlaan in Amsterdam waar hij moest zijn, stormde een agressieve hond op hem af.

De bulldog beet hem meerdere keren in zijn buik. "Ik dacht: die hond mag mijn nek niet grijpen. Anders ben ik dood. Hij wilde eerst nog mijn zij pakken, maar dat is hem niet gelukt", vertelt hij.

"Ik wilde gewoon een pakketje afgeven, maar de hond sprong zo op me. Die wilde me aanpakken. Dat zag je aan hoe hij naar me toe kwam. Het enige wat ik dacht is: ik moet die hond kalmeren."

Lees ook: Hond die kind (5) en oma beet, krijgt tweede kans

Minutenlange worsteling
Daarna volgde er een minutenlange worsteling met de hond. Agenten troffen Yasin zittend op de hond aan: "De hond, een Amerikaanse bulldog, was nog steeds heel agressief, het slachtoffer had het beest bij zijn kop vast", zegt een woordvoerder. De agenten zelf zagen blijkbaar ook het gevaar van de doorgedraaide hond in: "Ze zeiden tegen mij dat ik moest volhouden anders ging hij ons allemaal pakken", vertelt Yasin.

Yasin kon het nog vijf minuten volhouden, hondengeleiders hebben het beest uiteindelijk met een vangstok gevangen en in bedwang gehouden. "De hond is uiteindelijk wel overleden", zegt de woordvoerder. 

Dochtertje ook al een keer gebeten
Yasin gaat aangifte doen, ook omdat hij al hele nare herinneringen heeft na een vergelijkbaar incident. Zijn dochtertje van vijf jaar oud is twee jaar geleden ook al door een agressieve hond werd aangevallen.

"Die hond en eigenaar waren toen nergens te bekennen. Dat gebeurde toen in Diemen maar ik kon geen aangifte doen omdat ik niet weet wie mijn dochter aanviel. Ik kijk al twee jaar naar haar littekens. Ik ga hier echt achteraan. Want dit is echt niet normaal."