Ga naar Content
Noord-Holland

Hond die kind (5) en oma beet, krijgt tweede kans

20 juni 2017, 14.03 uur · Aangepast 20 juni 2017, 14.51 uur
Door: · Foto: Facebook: Gerard Witteman

SANTPOORT-ZUID De eigenaar van de hond die in mei een vrouw en haar 5-jarige kleindochter in het Burgemeester Rijkenspark in Santpoort-Zuid beet, heeft gisteren goed nieuws gekregen over het lot van haar huisdier: het dier krijgt een tweede kans.

De viervoeter, een Engelse bulldog van tien maanden oud, beet het meisje in haar been en de oma in haar wang. Een hondenbegeleider bracht daarna een bezoek aan de eigenaar van de hond, waarna werd besloten het dier in beslag te nemen.

Lees ook: Hond verminkt vrouw en kleindochter (5): "Elke keer janken als ik eraan denk"

De rechter zette gisteren echter vraagtekens bij die test, meldt het Noordhollands Dagblad. Volgens de krant ondergaat de bulldog, die Dirk heet, daarom binnenkort een speciale test waarmee bepaald wordt of het dier 'trainbaar' is. De Haarlemse eigenaar van het dier had daarom gevraagd. 

Martin Gaus
De test zal worden uitgevoerd bij het gedragscentrum van Martin Gaus in Lelystad. De eigenaar van de hond is opgelucht: "Voor mij is het belangrijkste dat Dirk nog een kans krijgt. Er is in het park iets gebeurd, dat praat ik niet goed. Maar na het incident heeft de politie mij bijvoorbeeld nooit naar mijn mening gevraagd."