Ga naar Content
Noord-Holland

Auto total loss gereden door joyriders: broer start actie voor zusje

8 augustus 2017, 15.44 uur
Door: · Foto: Sharona / Vincent Bunschoten

ENKHUIZEN Na een wilde achtervolging zag Sharona Bunschoten uit Enkhuizen dit weekend haar Renault Twingo volledig kapotgereden terug. De auto was gestolen door een 17-jarige die uiteindelijk door de politie werd klemgereden. Omdat Sharona erg afhankelijk is van haar auto, maar het zelf niet breed heeft, is haar broer nu een actie gestart.

"Ik wil graag om jullie hulp vragen. Het gaat om mijn kleine zusje", zo begint Vincent Bunschoten een video waarin hij mensen vraagt een kleine donatie te doen voor een nieuwe auto voor zijn zusje. 

Lees ook: Enkhuizense krijgt gestolen auto total loss terug na wilde achtervolging 

De vriend van Sharona leende zaterdagavond haar auto uit aan een net opgedane kennis, die deze vervolgens niet meer terugbracht. Uiteindelijk kreeg de politie de tiener zondagmiddag te pakken. Van de auto was weinig meer over en omdat de dief minderjarig is kan het volgens broer Vincent wel eens heel lang gaan duren voordat er geld over de brug komt van de verzekering.

Machteloos
Vincent hoorde het nieuws op zijn vakantieadres in Portugal. "Ik ben vanuit hier machteloos, dus dit is het enige wat ik kan doen", verklaart hij zijn actie tegenover NH Nieuws. "Mijn zusje heeft het niet breed, maar ze heeft echt een autootje nodig met een kleintje van een paar maanden."

Omdat hij het geld zelf ook niet heeft, roept hij via social media nu de hulp van anderen in. "Ik heb het ook niet breed, we zijn nu wel op vakantie in Portugal, maar die hebben we cadeau gekregen van andere familie. Ik hoop dat mensen mijn zusje willen helpen."

Het doel van de actie is het ophalen van 1.500 euro. "Daar kan mijn zusje in ieder geval een zelfde soort autootje van terugkopen."