Ga naar Content
Noord-Holland

Strenger toezicht bij AZ-duels na rellen in AFAS Stadion

8 augustus 2017, 14.00 uur · Aangepast 8 augustus 2017, 14.13 uur
Door: · Foto: dumpert.nl

ALKMAAR Voetbalclub AZ moet de komende tijd zelf extra veiligheidsmaatregelen treffen rondom thuiswedstrijden. De gemeente Alkmaar, politie en het Openbaar Ministerie hebben de veiligheidsafspraken met AZ verscherpt, schrijft de Alkmaarse Courant vandaag.

Het verscherpte toezicht is het gevolg van de rellen in het AFAS-stadion tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht in mei dit jaar. Het ging bij dat play off-duel mis nadat er FC Utrecht-supporters in een AZ-vak terecht waren gekomen. Daarna werden zij belaagd door Alkmaarse fans en kwam het tot flinke ongeregeldheden. 

Lees ook: Vader brengt dochter in veiligheid tijdens rellen AZ: "Doe alles om haar te beschermen"

Een woordvoerder van de gemeente zegt in de krant dat er voorafgaand aan iedere wedstrijd 'een risicoanalyse volgt waarbij wordt gekeken of er aanvullende maatregelen nodig zijn'. "Burgemeester Bruinooge maakt vervolgens de vergunning voor de wedstrijd definitief."

Lees ook: AZ: "Wij maken excuses aan fans die zich onveilig hebben gevoeld"

Extra veiligheidsmaatregelen kunnen bijvoorbeeld extra controle bij de toegang zijn of meer toezicht op de verkoop van kaarten. Verder trekt AZ geld uit om de contacten met supportersverenigingen van andere clubs te verbeteren.