Ga naar Content

Vader brengt dochter in veiligheid tijdens rellen AZ: "Doe alles om haar te beschermen"

ALKMAAR De 18-jarige Samirah Stam kwam gisteravond in het geweld terecht dat tijdens de playoff-wedstrijd AZ - Utrecht losbarstte in het stadion. Haar vader Ad moest snel handelen om haar tegen supporters en agenten te beschermen.

"Ik heb gelukkig m'n dochter op kunnen pakken en tegen de boarding aan kunnen doen", vertelt Ad Stam aan NH. "M'n dochter is m'n alles en ik doe er alles aan om haar te beschermen en dat heb ik gisteravond ook gedaan."

Lees ook: Fans in het nauw bij rellen AZ - FC Utrecht: "Ik was echt helemaal in paniek!"

Ad en zijn dochter gaan samen naar alle thuiswedstijden van AZ. Gisteravond zaten ze tijdens de tweede wedstrijd van de Alkmaarse club tegen FC Utrecht in de playoffs om Europees voetbal in vak P van het AFAS Stadion. Omdat er veel Utrecht-supporters in de thuisvakken zaten, rommelde het al een tijdje in het stadion.

Wapenstokken
Nadat de Alkmaarders de 3-0 hadden gescoord, gingen supporters met elkaar op de vuist. In een poging de twee kampen uiteen te drijven, deelde ook de politie rake klappen uit. "Ja, wat moet je zeggen?", zegt Ad over zijn beleving van de chaos die vervolgens ontstond. "Er komt in een keer twintig man op je afstormen met van die grote wapenstokken."

Samirah liep ondanks de bescherming van haar vader toch nog de nodige blauwe plekken op en raakte opnieuw geblesseerd aan de knie waar ze pas nog aan geopereerd was. Ze laat zich er niet door weerhouden om de volgende wedstrijd van haar favoriete club gewoon weer te bezoeken. "Maar ik vind het wel eng om er naartoe te gaan", zegt ze. "Stel dat dit weer gebeurt, dan weet ik gewoon niet wat ik moet doen."

Lees ook: AZ: "Wij maken excuses aan fans die zich onveilig hebben gevoeld"

AZ heeft laten weten te betreuren wat er gebeurd is. "Dat is niet goed te praten en past niet bij een vriendelijke en toegankelijke club als AZ", zegt Robert Eenhoorn, algemeen directeur van de club. 

Foto: NH