Ga naar Content

Wielrenner Jetse Bol wereldberoemd in Mexico

AVENHORN Hij werd primetime uitgezonden op het best bekeken journaal van Mexico. Wielrenner Jetse Bol is opeens een ster. Hij gaat namelijk symbolisch namens Mexico meedoen aan de wielerronde 'La Vuelta'. "Miljoenen Mexicanen hebben nu Jetse Bol, met mijn halfbakken Spaans op de televisie gezien, dat is wel leuk."

Bol heeft, sinds hij een Mexicaanse vrouw heeft, een enorme liefde voor het land gekregen. Als ludieke actie gaat hij daarom symbolisch onder de Mexicaanse vlag meedoen. "Ik heb zoveel positieve reacties gekregen vanuit Mexico. Heel veel inwoners vinden het gaaf dat er mensen zijn die liefde hebben voor hun land, terwijl daar zo veel gaande is", aldus de 27-jarige wielrenner. 

Wildcard
Dat Bol mee kan doen aan de Spaanse wielerronde is vrij onverwacht. Manzana Postobón, het Colombiaanse team waarvoor hij uitkomt, kwam in eerste instantie niet in aanmerking voor deelname aan de grote ronde. Via een wildcard mogen ze toch meedoen. "Ik had alleen niet genoeg geld om extra trainingen in te plannen."

Lees ook: Jetse Bol rijdt met zijn Colombiaanse ploeg de Vuelta

Om toch nog op trainingskamp te kunnen, startte de Avenhorner een ludieke actie met wielersite Hetiskoers.nl. "Ik heb via die website shirtjes verkocht om zo de trainingen te kunnen bekostigen. De tegenprestatie is dat, mocht ik een etappe winnen, ik de kopers hun geld teruggeef", legt Bol uit. De verkoop was een succes. Inmiddels is Bol tweemaal op hoogtetraining geweest en kan een etappeoverwinning hem veel geld gaan kosten. "Maar ik betaal ze dan met alle liefde terug!", grapt hij. 

Foto: NH / Thomas Brood