Ga naar Content
Sport

Jetse Bol rijdt met zijn Colombiaanse ploeg de Vuelta

27 maart 2017, 15.38 uur · Aangepast 27 maart 2017, 16.06 uur
Door: · Foto: ANP/Vincent Janninnk

MADRID De opmerkelijke overstap van wielrenner Jetse Bol naar de Colombiaanse ploeg Manzana-Postobón levert hem deelname aan de Ronde van Spanje op.

Lees ook: Jetse Bol naar Zuid-Amerikaanse ploeg

De nieuwe ploeg van de in Avenhorn geboren renner bleek maandag een van de vier wildcards te hebben ontvangen voor de Vuelta, zo maakte de organisatie bekend. De 27-jarige Noord-Hollander, die enkele jaren voor Rabobank, en de opvolger Blanco en Belkin reed, kwam daarna twee jaar uit voor De Rijke, voordat hij tekende bij Manzana. Hij twitterde vanmorgen dat hij dolblij was met de wildcard voor zijn ploeg.

Deze jongen rent even een rondje door de kamer! WE GAAN NAAR DE VUELTA @TeamManzana https://t.co/2yqGsQrYoF

— Jetse Bol (@JetseBol) 27 maart 2017

De afgelopen week was Bol met zijn ploeg actief in de Ronde van Catalonië. 

Geen wildcard voor Roompot
De andere drie wildcards voor de Vuelta gingen naar het Franse Cofidis, het Spaanse Caja Rural-Seguros en het Ierse Aqua Blue Sport. Voor die laatste ploeg rijden de Nederlanders Peter Koning en Michel Kreder. De keuze van de organisatie betekent dat Team Roompot - Nederlandse Loterij ook dit jaar geen grote ronde rijdt. Alle achttien WorldTour-ploegen zijn sowieso verzekerd van deelname.

De 72e Ronde van Spanje gaat op 19 augustus van start in het Franse Nîmes. Op 10 september bereikt het peloton op de slotdag hoofdstad Madrid.

Ik denk dat de Rioja ook wel smaakt uit de @jetsebol v2.0 mok! #vuelta pic.twitter.com/IFAn1soNhu

— Het is koers! (@hetiskoers) March 27, 2017