Ga naar Content
Noord-Holland

OM eist hoge celstraffen voor gewelddadige Satudarah-leden

7 juli 2017, 17.11 uur · Aangepast 7 juli 2017, 18.05 uur
Door: · Foto: Dennis

AMSTERDAM De officier van justitie in Amsterdam heeft tot 2,5 jaar cel geëist tegen vier leden van de motorclub Satudarah. De mannen zouden in de nacht van 25 op 26 december in Amstelveen twee willekeurige personen flink hebben toegetakeld. Ze worden vervolgd voor openlijke geweldpleging, poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling.

De twee slachtoffers raakten zwaargewond tijdens de bewuste mishandeling. Een van hen zou bewusteloos zijn geraakt nadat hij meerdere malen tegen zijn hoofd werd geschopt, terwijl hij weerloos op de grond lag. Het andere slachtoffer zou zijn geslagen met een stukgeslagen glas en daarbij een snijwond hebben opgelopen. 
 
 
Uit onderzoek blijkt dat alle vier verdachten een gewelddadige rol hebben gespeeld. De officier van justitie is geschokt door de zinloosheid van het geweld. "Rake schoppen, rake klappen, vele vuistslagen in het gezicht, het slaan met een glas, het schoppen tegen het hoofd van een liggend slachtoffer; het is agressie op en top."
 
Ze benoemt verder nog dat de Satudarah-leden zich totaal niet hebben bekommerd over de slachtoffers. "Ze haasten zich naar de uitgang van de club. De mensen daar blijven verbouwereerd achter, inclusief het personeel dat nog had getracht om in te grijpen, maar vervolgens zelf werd belaagd." 
 
 
Drie van de vier verdachten, in leeftijd variërend van 28 tot 43 jaar, hebben een tijdje in voorlopige hechtenis gezeten. De vierde verdachte, een 43-jarige man uit Amsterdam, is nooit aangehouden geweest, omdat hij zich schuil houdt voor de politie. De Amsterdammer staat gesignaleerd en zal, zodra hij wordt aangehouden, zijn straf moeten uitzitten.