Ga naar Content
Noord-Holland

Satudarah-leden langer vast voor mishandeling

3 februari 2017, 17.03 uur · Aangepast 3 februari 2017, 18.15 uur
Door: · Foto: Dennis

AMSTELVEEN Twee leden van de motorclub Satudarah die afgelopen dinsdag werden opgepakt omdat ze worden verdacht van poging tot doodslag blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter vandaag besloten.

De twee Amsterdammers zouden in de nacht van 25 op 26 december in Amstelveen twee personen hebben geslagen en geschopt. Een van hen zou daarbij bewusteloos zijn geraakt nadat hij meerdere malen tegen zijn hoofd is geschopt, terwijl het slachtoffer weerloos op de grond lag. Het andere slachtoffer zou zijn geslagen met een stukgeslagen glas en daarbij een snijwond hebben opgelopen. 

Lees ook: Leden motorclub Satudarah betrapt tijdens drugsoverdracht

Personeelsleden van de uitgaansgelegenheid die tijdens de vechtpartij wilde ingrijpen zijn ook geschopt en geslagen. De aanleiding voor de vechtpartij lijkt een opmerking te zijn die één van de slachtoffers zou hebben gemaakt richting de leden van de motorclub. Hij werd daarna meteen aangevallen. 

De politie is nog op zoek naar twee andere personen die aan de vechtpartij hebben deelgenomen. Zij zijn waarschijnlijk ook lid van de motorclub.