Ga naar Content
Noord-Holland

Nog twee leerlingen aangehouden voor spuiten vreemde stof in school Grootebroek

29 juni 2017, 11.18 uur · Aangepast 29 juni 2017, 20.48 uur
Door: · Foto: NH

GROOTEBROEK Rondom het incident op het Martinuscollege in Grootebroek, waar gisteren een nog onbekende stof voor ruim 30 onwelwordingen zorgde, zijn nog twee scholieren aangehouden. Het gaat om twee jongens van 14 en 16 jaar, die wonen in Stedebroec en Enkhuizen.

Dat bevestigt de directeur van de school Kees van Bergeijk aan NH Nieuws. Gistermiddag werd er al een 14-jarige scholier aangehouden in verband met betrokkenheid van het spuiten van een vreemde stof in de school. Vermoedelijk is er gespoten met een vorm van traangas.

De drie worden verdacht van mishandeling en verboden wapenbezit. De politie verwacht niet dat er nog meer leerlingen worden aangehouden.

Lees ook: Ouders en leerlingen bezorgd na spuiten onbekend gas in school

Ruim dertig mensen, onder wie leerlingen en docenten, werden gisteren onwel, toen rond 11.00 uur een vreemde lucht in het gebouw te ruiken was. Een van de leerlingen moest zelfs voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. Een meisje dat gisteren was flauwgevallen is wel te spreken over de arrestatie van de jongens. "Ik hoop dat ze er van leren, de hele school is de dupe van hun actie."

Van Bergeijk liet gisteren voor de camera van NH al wel weten dat de daders niet meer terug hoeven te komen op school. Vandaag bevestigt hij dat als de drie leerlingen schuldig worden bevonden door de politie, zij geschorst zullen worden van school.