Ga naar Content
Noord-Holland

Ouders en leerlingen bezorgd na spuiten onbekend gas in school

28 juni 2017, 17.00 uur · Aangepast 28 juni 2017, 17.24 uur
Door: · Foto: Jasper Krap/beeldbewerking NH

GROOTEBROEK Op het Martinuscollege in Grootebroek zijn vandaag meer dan 30 leerlingen en leraren onwel geworden nadat ze een vreemde geur roken. De school werd ontruimd en hulpdiensten waren in groten getale aanwezig. Zowel ouders als kinderen waren in rep en roer.

Bezorgde ouders verzamelden zich voor het schoolgebouw in de hoop hun kinderen snel mee te mogen nemen. "Mijn zoon Timo is 13 en zit in de brugklas", vertelt een van de ouders. "Hij belde me in paniek op en vroeg of ik hem alsjeblieft wilde komen halen. Met hem is er niets aan de hand, maar hij was zich rot geschrokken!"

Lees ook: School in Grootebroek ontruimd na ruiken vreemde geur: tientallen mensen onwel

Ook voor de ongeduldige ouders is het spannend. "Ik zweette wel even peentjes ja, ik had geen idee wat er gebeurd was", vertelt de moeder van Timo. "Ik hoop dat degene die dit gedaan heeft van school wordt gestuurd", besluit ze.

Video #166858

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is nog niet duidelijk welke stof de onwelwordingen veroorzaakt heeft. Vier van de onwel geworden leerlingen en één leraar worden nog behandeld door medische personeel. Er is één jongen aangehouden in verband met de zaak. 

Na een aantal spannende uurtjes mogen de kinderen naar huis. Morgen is de school gewoon weer open. 

Video #166859