Ga naar Content

Directeur school Grootebroek: "Een leerling die zoiets doet, hoeft niet meer terug te komen"

GROOTEBROEK De leerling die is aangehouden voor betrokkenheid bij de verspreiding van een onbekend gas op het Martinuscollege in Grootebroek, hoeft volgens de directeur niet meer terug te komen. "Pubers doen dingen waar ze niet over nadenken, maar dit is wel heel erg over de schreef."

Ruim dertig mensen, waaronder leerlingen en docenten, werden vanmorgen onwel, toen rond 11.00 uur een vreemde lucht in het gebouw te ruiken was. Een van de leerlingen moest zelfs voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. 

Onderzocht wordt nog welk gas er vanmorgen precies in de school werd verspreid, maar er wordt gesproken over traangas. "Ik weet niet of er traangas is gebruikt. Ik weet minder dan de politie", aldus directeur Kees van Bergeijk. "Ik heb wel te horen gekregen dat het verwant is aan traangas."

Lees ook: Jongen aangehouden voor betrokkenheid bij spuiten stof in school Grootebroek

Een leerling van de school werd aangehouden en verdacht van betrokkenheid bij de verspreiding van het goedje. De school beraadt zich nog over verdere stappen. "Ik weet wie het is en dat hij is aangehouden. Het heeft zeker consequenties. Een leerling die dit doet? Ja, de kans dat hij hier op school terug mag komen is niet zo groot", aldus Bergeijk. Of er meer aanhoudingen zullen volgen, weet hij niet. "Dat is aan de politie."

Compliment
Inmiddels gaat het goed met de onwel geworden docenten en leerlingen. Ook de leerling die naar het ziekenhuis is gebracht, is weer thuis en maakt het goed. De school gaat ouders voor de zekerheid nog informeren wat te doen als kinderen toch klachten krijgen, zoals het wassen van kleding.

Bergeijk heeft bewondering voor de manier waarop de ontruiming verliep. "Het gebouw is rustig ontruimd, waarbij iedereen naar de pleinen toe werd geleid. Uiteindelijk is iedereen verzameld op één plein. De mensen die onwel waren geworden, zijn naar een andere plek gebracht. Een compliment voor het personeel, de bhv'ers en leerlingen."

Lees ook: Ouders en leerlingen bezorgd na spuiten onbekend gas in school

Vanwege de gebeurtenis van vandaag geldt er morgen een aangepast rooster op de school: de eerste twee uren wordt er geen les gegeven. "Het eerste uur wordt gebruikt als een briefing voor de medewerkers. Het tweede uur is een inloopspreekuur voor ouders en leerlingen. Daarna wordt er weer les gegeven, waarbij we de leraren vragen aandacht te besteden aan de gebeurtenis van vandaag."

Foto: NH Nieuws / Maarten van Edelenbosch