Ga naar Content
Noord-Holland

Man uitgescholden en knock-out geslagen in supermarkt om 'huppeltje'

28 juni 2017, 19.25 uur · Aangepast 29 juni 2017, 18.09 uur
Door: · Foto: Bureau NH

AMSTERDAM De politie heeft beelden vrijgegeven van een zware mishandeling in een Albert Heijn in Amsterdam-West. Daar werd op 28 april van dit jaar een man bewusteloos geslagen. De daders van de mishandeling zijn nog steeds niet gevonden.

Op de beelden is te zien hoe het twee jongens de supermarkt binnen lopen. Eén van de twee doet een klein huppeltje, waarna hij door een man achter hem wordt uitgescholden voor 'kankerhomo'. Vervolgens krijgt hij zo'n harde klap dat hij knock-out op de grond valt.

De jongen is zo hard geraakt, dat hij een paar minuten bewusteloos raakt. De vriend van het slachtoffer grijpt de dader vast en er ontstaat een worsteling. Winkelpersoneel probeert de twee jongens uit elkaar te halen, maar dat lukt pas als de beveiliging van de winkel erbij komt. 

In alle hectiek vergeet de beveiliger de gegevens van de dader te vragen en zet hij hem boos de winkel uit. De politie roept mensen die de man herkennen, of die de mishandeling gezien hebben, op zich te melden via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

UPDATE: De man heeft zich inmiddels gemeld bij de politie.