Ga naar Content
Noord-Holland

Jongen aangehouden voor betrokkenheid bij spuiten stof in school Grootebroek

28 juni 2017, 17.07 uur · Aangepast 28 juni 2017, 23.55 uur
Door: · Foto: NH

GROOTEBROEK Op het Martinuscollege in Grootebroek is vanmorgen door leerlingen en docenten een vreemde geur geroken. Er zijn meerdere mensen onwel geworden en er is één iemand flauwgevallen. De school is ontruimd, maar is inmiddels weer vrijgegeven. De politie heeft iemand aangehouden.

Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio zijn er tussen de 30 en 40 mensen onwel geworden. Zij hadden onder andere last van misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid. Een adviseur gevaarlijke stoffen heeft niets kunnen gemeten, aldus een woordvoerder. De politie zal verder onderzoek doen naar de stof die in de school zou zijn gespoten. 

Lees ook: Ouders en leerlingen bezorgd na spuiten onbekend gas in school

De hele school werd ontruimd. Scholieren en docenten zonder klachten zijn opgevangen in de sporthal van de school. Ouders kunnen daar hun kinderen ophalen. Een deel van de kinderen mocht tijdelijk het schoolplein niet verlaten. Na een paar uur mocht iedereen zijn spullen pakken en naar huis.

Aanhouding
De politie bevestigt aan NH Nieuws dat er iemand is aangehouden. Mogelijk gaat het om een leerling, maar een woordvoerder van de politie kan dat nog niet met zekerheid zeggen. Zij benadrukt dat de aangehouden persoon verdacht wordt van betrokkenheid, maar dat nog niet duidelijk is of diegene ook echt met het spul heeft gespoten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bezorgde ouders van kinderen die naar de school gaan, kunnen voor meer informatie bellen met 0228-510111.