Ga naar Content

Na maagverkleining vliegen de kilo's eraf bij Simone: "Ik voel me nu gelukkiger"

HEERHUGOWAARD Het is nu twee maanden geleden dat de 20-jarige Simone Roosenboom uit Heerhugowaard haar maag heeft laten verkleinen. Inmiddels is ze al bijna 15 kilo lichter.

De Heerhugowaardse kampt al sinds haar jeugd met serieus overgewicht. Het begon toen ze als kind een intolerantie voor zonlicht kreeg. Van de ene op de andere dag kon ze niet meer naar buiten om met andere kinderen te spelen en zat ze alleen binnen. Uiteindelijik verdween de huidaandoening, maar de obesitas bleef en het lukte haar niet om af te vallen. Vorig jaar meldde ze zich bij de obesitaskliniek in Beverwijk en bleek dat ze in aanmerking kwam voor een maagverkleining.

Lees ook: Simone (20) verlangt naar beter leven na maagverkleining

Amper twee maanden na de operatie is Simone al een ander mens. De kilo's vliegen eraf en de nieuwe levensstijl bevalt goed. "Ik ben gelukkiger en voelde mij meteen al na de operatie een gezonder. Ik heb geen diabetes meer en ook andere klachten zijn verdwenen. In de kliniek zeiden ze dat het ongeveer een jaar duurt voordat je helemaal gewend bent, maar ik ken het schema nu al uit mijn hoofd. Om 8.15 uur sta ik op en dan houd ik mij aan zeven eetmomenten per dag, ongeveer acht kleine hapjes per keer.

Sporten
Na de lunch die vandaag bestaat uit twee hardgekookte eieren, gaat Simone zwemmen. Dat doet ze drie keer per week. Daarnaast loopt ze zoveel mogelijk met de hond. Op naar de volgende vijf kilo lichter. In totaal wil ze zo'n 70 kilo afvallen, maar wel stap voor stap. "Zodat het ook reëel voor mij blijft."

Vanuit de kliniek krijgt Simone steun en begeleiding, maar ook haar omgeving helpt op allerlei manieren. "Ik vind het al leuk als ik weer eens nieuwe kleren kan kopen. In december heb ik een bruiloft en dan hoop ik in een mooie jurk te kunnen. Die jurk is me beloofd door de vriend van mijn vader. Dat is leuk om te horen." 

Ook houdt Simone een blog bij over haar afvalavontuur. 

Foto: NH Nieuws