Ga naar Content

Simone (20) verlangt naar beter leven na maagverkleining

HEERHUGOWAARD Als 20-jarige is Simone Roosenboom een van de tientallen jongeren die inmiddels een maagverkleining hebben ondergaan. Simone kampt al sinds haar jonge jaren met overgewicht.

Vorig jaar merkte Simone dat ze zo niet langer door kon gaan. " Ik kreeg rugklachten en toen bleek dat ik ook nog diabetes type 2 heb, nam ik een besluit." Simone meldde zich aan bij de obesitaskliniek in Beverwijk waar ze in aanmerking kwam voor een maagverkleining. " Ik kon het niet alleen en bij de kliniek kwam ik in contact met mensen met hetzelfde probleem. Dat helpt enorm."

Zonlicht
Simone's overgewicht begon toen ze als klein meisje een ernstige intolerantie voor zonlicht ontwikkelde. Van de ene op de andere dag kon ze niet meer buiten spelen en moest ze zich vaak alleen binnen zien te vermaken. Ze troostte zich met eten en werd dikker en dikker.

Lees ook: Simone (19) krijgt maagverkleining: 'Ik wil mijn leven terug'

In NH Reportage volgen we de strijd van Simone tegen de kilo's. "Tegen de operatie zie ik niet op", vertelt ze. "Ik hoop dat mijn leven er over een jaar een stuk beter uitziet. Gezonder en dat ik mij beter voel."

Foto: