Ga naar Content
Noord-Holland

Geen tweede editie Roze Zaterdag in Haarlem, wel onderzoek naar jaarlijks LHBT-feest

24 juni 2017, 17.55 uur · Aangepast 24 juni 2017, 20.04 uur
Door: · Foto: @WijkagHAA10

HAARLEM De tweede editie van een Haarlemse Roze Zaterdag laat op zich wachten. De Spaarnestad legde het af tegen het Venlo, dat het evenement in 2019 met het Duitse Krefeld organiseert.

Het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland maakt vandaag bekend dat de Limburgse stad voor het eerst gastheer is van het evenement. Doel is het tonen van de diversiteit van de LHBT-gemeenschap en zo het begrip te vergroten.  

Lees ook: Haarlem mikt op comeback Roze Zaterdag

In juni diende de werkgroep Roze Zaterdag Haarlem 2019 het bidbook in bij wethouder Jur Botter. Hoewel de stad dus nog even moet wachten op de tweede editie, is woordvoerder Hans Goes blij met de keuze voor Venlo. "Het door Venlo gekozen thema 'Grenzeloos' past helemaal in de huidige tijd waarin we leven." 

Ondanks het verlies, hint de werkgroep op een jaarlijks LHBT-evenement in de stad. "Het roze feest wordt zo breed gedragen in de stad, dat we nu gaan onderzoeken hoe we hier op in kunnen spelen. Misschien een nieuw jaarlijks terugkerend evenement om de diversiteit in de stad te vieren." 

Dit jaar vindt het evenement in Den Bosch en Oss plaats, in 2018 kleurt de Zuid-Hollandse stad Gouda roze.