Ga naar Content
Noord-Holland

Aangerande Hoornse vrouw: 'Reactie politie voelt als trap na terwijl ik op de grond lag'

9 juni 2017, 12.42 uur · Aangepast 9 juni 2017, 14.39 uur
Door: Maarten Edelenbosch · Foto: NH

HOORN De vrouw uit Hoorn die zelfstandig onderzoek deed om haar belager gearresteerd te krijgen is woest over de reactie van de politie. Volgens haar werd er pas actie ondernomen toen zij zelf met allerlei bewijs kwam, maar de politie ziet dat heel anders.

In Hart van Nederland reageert Leo Wallage van de politie Noord-Holland op de kritiek. Grote vraag is waarom de man die ook de telefoon van het slachtoffer had gestolen, niet al gelijk werd aangehouden. De locatie van de telefoon was immers simpelweg via een computer te achterhalen.

"Strafrechtelijk onderzoek vraagt veel zorgvuldigheid en tijd. We moeten met wettig en overtuigend bewijs komen voor een rechter. In dit geval in een zedenonderzoek. Dus iemand aanhouden voor heling van een telefoon is niet waar het onderzoek om ging", zo vertelt Wallage.

Lees ook: Hoornse vrouw speurt zelf aanrander op: "Ik word nooit meer de oude"

'Er ging een steek door haar hart'
En die reactie van de politie is volledig in het verkeerde keelgat geschoten, zo vertelt woordvoerder en vriend van het slachtoffer Robert Vinkenborg aan NH Nieuws.

"Er ging een steek door haar hart. Het voelde alsof ze op de grond lag en nog een schop na kreeg. Natuurlijk hadden ze de man gelijk al moeten aanhouden."

Nieuwe getuigen opgedoken
Ook is er een nieuwe wending gekomen in de zaak. Want Robert Vinkenborg heeft ook nog eens drie getuigen opgespoord die de aanrander op heterdaad hebben betrapt. Eén van hen had zelfs nog een voorwerp in het bezit van Esmée dat op plaats delict was blijven liggen.

"Ik heb met ze gesproken en al mijn bevindingen onmiddelijk overgedragen aan de politie en het Openbaar Ministerie", vertelt Vinkenborg. Waarom deze mensen zelf niet eerder naar de politie zijn gestapt, is nog onbekend.

Lees ook: Zaak Hoornse aanranding staat niet op zichzelf: mensen schakelen vaker privérechercheur in

Of de aanwezigheid van nieuwe getuigen gevolgen heeft, is nog onduidelijk. Mogelijk wordt de rechtszaak van vanmiddag uitgesteld om deze personen te kunnen horen. Het proces begint om 13.30 uur en je wordt via deze website live op de hoogte gehouden van het verloop ervan.