Ga naar Content
Sport

't Knooppunt zaalvoetbalkampioen zonder te spelen

3 juni 2017, 16.14 uur · Aangepast 6 juni 2017, 13.53 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM Zonder zelf te spelen is 't Knooppunt landskampioen geworden van de zaalvoetbalcompetitie. Het is de eerste kampioenschap ooit voor de Amsterdammers.

Als Hovocubo de laatste wedstrijd van de play-offs had gewonnen van FC Eindhoven, dan had de club uit Hoorn nog een beslissingswedstrijd kunnen afdwingen tegen 't Knooppunt, maar Hovocubo verloor in eigen huis met 5-3.

't Knooppunt was de reguliere competitie geëindigd met een grote voorsprong, maar leek de titel mis te lopen nadat de club in mei uit de competitie werd genomen vanwege verbaal en fysiek geweld van de supporters van de club na afloop van de bekerfinale tegen FC Marlène.

Lees ook: 't Knooppunt door KNVB uit de competitie genomen

Dat besluit werd verworpen door de beroepscommissie, die oordeelde dat de club geen schuld had aan de relletjes die na de bekerfinale ontstonden. Daarop trok FC Marlène zich terug voor de play-offs, omdat de club niet in kon staan voor de veiligheid van de bezoekers.

Lees ook: FC Marlène uitgevoetbald: club kan niet instaan voor veiligheid in sporthal

't Knooppunt eindigde de play-offs met zeven punten uit vier duels, gevolgd door FC Eindhoven met zes punten en Hovocubo met vier.