Ga naar Content
Sport

't Knooppunt door KNVB uit de competitie genomen

28 april 2017, 23.59 uur · Aangepast 29 april 2017, 00.21 uur
Door: · Foto:

ZEIST De KNVB heeft zaalvoetbalclub 't Knooppunt uit de competitie genomen. De Amsterdamse club is koploper in de eredivisie en had zich al geplaatst voor de play-offs.

De reden voor de drastische maatregel zijn de ongeregeldheden na de verloren bekerfinale tegen FC Marlène op 14 april. De bond acht bewezen dat de club onvoldoende heeft opgetreden tegen de eigen supporters na die finale. Supporters kwamen het veld op en bedreigden spelers en supporters van de tegenstander verbaal en fysiek. Ook ging een van de fans er met de beker vandoor.

Lees ook: FC Marlène wint zaalvoetbalbeker na spannende finale

't Knooppunt had nog een proeftijd lopen, nadat de club een half jaar geleden al voorwaardelijk uit de competitie was genomen vanwege wangedrag van de supporters. Dat gebeurde toen tijdens de halve finale tussen dezelfde twee clubs.

De resultaten van de club van dit seizoen in de competitie komen te vervallen en 't Knooppunt is de eerste degradant. Het is nog niet bekend of de Amsterdammers nog in beroep gaan tegen de straf van de KNVB. Daarvoor heeft de club drie werkdagen de tijd.

Als 't Knooppunt inderdaad uit de competitie wordt genomen, wordt ASV Lebo uit Amsterdam de nummer vier die daal mag nemen aan de play-offs.