Ga naar Content
Noord-Holland

Jan Hoekema waarnemend burgemeester Langedijk

1 juni 2017, 12.10 uur · Aangepast 1 juni 2017, 12.38 uur
Door: · Foto: Provincie Noord-Holland

ZUID-SCHARWOUDE Jan Hoekema (D66) zal Hans Cornelisse opvolgen als burgemeester van de gemeente Langedijk. De voormalig burgemeester van Wassenaar begint als waarnemer op 20 juli.

De commissaris van de koning Johan Remkes heeft in overleg met de Langedijker fractievoorzitters de keuze laten vallen op Jan Hoekema. De 65-jarige Hoekema is sinds maart waarnemend burgemeester in de gemeente Aa en Hunze en eerder dus burgemeester van Wassenaar.

Ook zat hij van 1994 tot 2002 in de Tweede Kamer. Geheel onbekend met Noord-Holland is Hoekema niet. Hij is getrouwd met Marleen Barth die korte tijd PvdA-statenlid was in onze provincie.

Er wordt nog niet gezocht naar een 'vaste' burgemeester voor Langedijk in verband met de bestuurlijke toekomst die gaat veranderen in de gemeente. Langedijk wil ambtelijk fuseren met een van de buurgemeenten Alkmaar, Heerhugowaard of Schagen.

Langedijk heeft een nieuwe burgemeester nodig omdat burgemeester Hans Cornelisse heeft aangegeven te willen stoppen. Cornelisse treedt op 15 juni af na twee ambtspersiodes als burgemeester. Hij volgde in 2005 Han ter Heegde op die 'overliep' naar Heerhugowaard.

Op 8 juni neemt hij alvast afscheid van de Langedijkers. De receptie begint op 19.00 uur in De Binding in Zuid-Scharmoude.