Start van hoofdcontent

IJMUIDEN

nl

Zoektocht naar verdwenen Cheryl Morriën gaat door, zelfs na ruim 30 jaar

21 mei 2017, 19.57 uur · Aangepast 21 mei 2017, 21.02 uur

IJMUIDEN Nog een paar maanden en dan is het alweer 31 jaar geleden dat de toen 7-jarige Cheryl Morriën uit IJmuiden plotseling verdween. Politie en justitie hebben de zoektocht naar het meisje al lang en breed opgegeven, maar een klein groepje mensen dat zich er niet bij neer kan leggen, zoekt verder.

De verdwijning van het IJmuidense meisje heeft de voorbije decennia veel aandacht gekregen in de plaatselijke, regionale en landelijke media. De afgelopen jaren is de aandacht meer en meer verslapt, voor NH Nieuws reden om weer goed in de zaak te duiken en de mensen op te zoeken bij wie Cheryl nog vol op het netvlies staat. 

Lees ook: 'Michel S. doodde Cheryl Morriën niet'

De groep mensen die nog altijd zoekt naar het verdwenen meisje, doet dat in het duingebied ten westen van Haarlem. Met een metaaldetector en een spade trekken ze erop uit. Tot nu toe zonder resultaat, maar opgeven doen ze niet. Nooit. 

Een van hen is Haarlemmer George de Vries, die jaren geleden geïnteresseerd raakte in de zaak en er zelfs een boek over schreef. Hij vertelt voor de camera: "De duinen hebben een geheim. Alsof er een stem uit een graf roept. Dat willen we niet negeren."

Speciaal voor de reportage over Cheryl ging hij onlangs weer naar de plek waar ze voor het laatst werd gezien: een grote flat aan de Schiplaan in IJmuiden. "Cheryl is toen vanuit de flat naar een vriendinnetje gegaan om te spelen. Een buurvrouw heeft haar nog aan de brievenbus zien klepperen."

Groene Lada
Het laatste wat van haar waargenomen is, is dat een buurvrouw naar haar zwaaide, aldus De Vries. "Ze stond haar auto te parkeren en zag Cheryl. Ze kende Cheryl goed. Ze zwaaide naar Cheryl die op de achterbank van een groene stationwagen zat. Ze vermoedde een Lada. Vervolgens is de auto de Schiplaan uit gereden en is Cheryl nooit meer teruggezien."

Foto: