Ga naar Content

Mala woest na vrijspraak ex-schoonzoon: "Ze hebben mijn kind opnieuw vermoord"

AMSTERDAM Mala Damman is woedend dat haar ex-schoonzoon is vrijgesproken voor de dood van haar dochter Nalini, die in 2013 bloedend en levenloos onderaan de trap van haar appartement in Leiderdorp werd gevonden. Zij en haar ongeboren kindje overleefden de val niet.

Haar ex-vriend Mohammed M. zou haar in hulpeloze toestand hebben laten liggen onderaan de trap. Waar de man eerst beweerde dat Nalini van de trap viel en hij in paniek wegrende, trok hij deze verklaring later weer in.

Daarom oordeelde het hof dat er geen technisch bewijs is geleverd voor het vermoeden dat hij op dat moment in het trappenhuis aanwezig was en sprak hem vrij. Dat terwijl er in hoger beroep vijftien jaar cel tegen de man geëist was.

Lees ook: Mala verscheurd door verdriet: "Ik zag mijn kind en kleinkind in de kist liggen"

Bij Nalini's moeder schiet de vrijspraak in het verkeerde keelgat. "Ik ben woest en teleurgesteld in het rechtssysteem. Ze hebben mijn dochter keer op keer vermoord. Eerst is ze door hem vermoord en nu door de rechtbank."

Mohammed draagt ook de zorg over het inmiddels 9-jarige zoontje dat hij al eerder kreeg met Nalini. Mala en haar man Jaap zien de jongen maar weinig, tot hun grote verdriet. "Het meest pijn doet me dat hij nu niet beschermd wordt. Blijkbaar is niemand in staat om tegen Mohammed te zeggen: 'tot hier en niet verder.'"

Geen rust
Mala en Jaap hadden na de rechtszaak gehoopt op afsluiting, maar de uitspraak geeft ze allerminst rust. "Ik weet het allemaal even niet meer. Na de uitspraak ben ik alleen maar bezig met de vraag: 'Wat gaat deze man met mijn jongen doen?' Hij vermoordt die jongen, gewoon om ons te pesten", sluit Mala emotioneel af.

Foto: NH