Ga naar Content

Mala verscheurd door verdriet: "Ik zag mijn kind en kleinkind in de kist liggen"

AMSTERDAM Mala en Jaap Damman hebben het er nog elke dag ontzettend zwaar mee: in oktober 2013 wordt Mala's zwangere dochter Nalini onderaan de trap gevonden. Haar ongeboren kind Norah was niet meer te redden, Nalini overleed enkele dagen later.

In het programma Recht uit Noord-Holland doen ze hun emotionele verhaal. Mala weet nog dat ze werd gebeld door het ziekenhuispersoneel. "Ik dacht dat er wat met Norah was. Maar ze zeiden dat het niet goed met Nalini ging en dat ze haar reanimeerden. Ik weet bijna niets meer vanaf het moment dat ik haar naam hoorde."

Haar man Jaap vult aan: "Je kan het niet in woorden vatten. Er overkomt je van alles en je hebt geen vloer meer onder je voeten. Ze vertelden nog dat ze hadden geprobeerd het kindje te redden, maar dat het niet is gelukt."

Vanaf dat moment is hun leven volledig anders."Ik had al kleertjes en schoentjes voor Norah in huis. We waren helemaal voorbereid op haar komst. Maar dan zie je je kind en je kleinkind ineens in een kist liggen", snikt Mala.

Praatjes
Nalini Bhoelai groeit op in Amsterdam-Zuidoost en wordt samen met haar broer en zus liefdevol opgevoed door hun moeder. Op haar 24e krijgt Nalini samen met haar vriend Mohamed een zoontje. Mala en Jaap zijn het niet eens met de relatie tussen Nalini en Mohamed. "Het begon al met praatjes. Hij zou medicijnen hebben gestudeerd, maar deed gewoon werk in de thuiszorg."

De twee hebben geen goede relatie en Mohamed is zelfs getrouwd met een ander, maar Nalini wordt opnieuw zwanger van hem. "Het was wel gewoon een zelfstandige, volwassen vrouw. Zij koos ervoor om twee keer zwanger te worden en het zijn wel gewoon je kleinkinderen. Dus daar ben je dan toch blij mee."

Duistere redenen
Jaap en Mala genieten dan ook met volle teugen van hun kleinkind. Maar de ruzies tussen Nalini en haar vriend gaan onverminderd door. Zo ook in oktober 2013, toen zij in haar huis in Leiderdorp van de trap haar dood tegemoet viel.

Volgens het OM moet Mohamed tijdens die val aanwezig geweest zijn in het huis, valt te lezen in het verslag: "Verdachte had haar en hun ongeboren kind kunnen redden door medische hulp te verlenen en in te schakelen, maar heeft er om duistere redenen voor gekozen dit niet te doen. Hij heeft het slachtoffer doelbewust in de steek gelaten met als gevolg dat zowel zij als hun levensvatbare dochtertje zijn overleden." Mohamed ontkent dat hij in het huis was.

Hulpeloos
Inmiddels loopt het hoger beroep, dat Mohamed in vrijheid mag afwachten. Het duurt Mala en Jaap allemaal te lang. "We zijn bijna vier jaar verder, maar zo kunnen we het niet afsluiten. Je wordt er steeds weer mee geconfronteerd. Mijn kind lag gewoon hulpeloos onderaan de trap, ik kan dat niet verwerken en niet uitleggen wat dat met je doet."

Foto: NH Nieuws