Ga naar Content
Noord-Holland

Mark de J. voor de rechter voor moord op zakenman Koen Everink

8 mei 2017, 08.52 uur · Aangepast 8 mei 2017, 09.09 uur
Door: · Foto: Shutterstock

UTRECHT Ex-tenniscoach Mark de J. moet zich vanaf vandaag verantwoorden voor de dood van Koen Everink in maart vorig jaar. Hij wordt ervan verdacht de zakenman met meerdere messteken om het leven te hebben gebracht.

Zelf ontkent de voormalig coach van tennisser Robin Haasedat hij bij de moord betrokken was. De J. zegt dat hij door onbekenden was ontvoerd op het moment dat zijn "vriend en gokmaatje" werd omgebracht.

Het OM vindt echter dat al het bewijs richting de 30-jarige De J. wijst: hij was op de avond van de moord bij Everink thuis, bloed van Everink is in de auto van De J. gevonden, hij had een forse gokschuld bij de zakenman en hij had zijn familie gevraagd het horloge van Everink te verstoppen.

Lees ook: 'Everink voelde zich bedreigd en had beveiliging'

De rechtbank Utrecht heeft vandaag, morgen, woensdag en donderdag gereserveerd voor de zaak. De strafeis van het Openbaar Ministerie wordt morgen verwacht.

De nabestaanden krijgen die dag ook de mogelijkheid hun verhaal te doen. De verdachte zelf krijgt donderdag de kans om als laatste nog wat te zeggen. De uitspraak staat gepland voor 13 juni.

Lees ook: Hartverscheurende woorden dochtertje Koen Everink

Koen Everink werd in zijn huis in Bilthoven gedood. Zijn dochtertje vond zijn lichaam de volgende dag. De zakenman werd in 2012 zwaar mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation.

Everink liep daarbij blijvend letsel op. Hari zit momenteel vast voor onder meer deze mishandeling.