Ga naar Content
Noord-Holland

'Everink voelde zich bedreigd en had beveiliging'

4 maart 2016, 15.38 uur · Aangepast 4 maart 2016, 17.01 uur
Door: · Foto: ANP

BILTHOVEN Zakenman Koen Everink (42), die vanmorgen dood werd gevonden in zijn huis in Bilthoven, voelde zich bedreigd en had beveiliging. Dat schrijft de NOS op basis van bronnen die daarover met Everdink hebben gesproken.

Everink werd vanmorgen rond 8.45 uur dood in zijn woning aangetroffen, onder verdachte omstandigheden. De politie wil nog weinig kwijt over de zaak, maar houdt rekening met een misdrijf. Ze verwacht dat het onderzoek nog lang zal duren.

Lees ook: Dode in Bilthovens huis is Koen Everink

De zakenman kwam in het nieuws nadat hij in de Amsterdam ArenA tijdens het feest Sensation werd mishandeld door kickbokser Badr Hari. Die laatste werd voor deze en andere mishandelingen tot twee jaar cel veroordeeld, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

Aangesproken op straat
Bronnen melden aan de NOS dat Everink regelmatig werd aangesproken op straat en verwensingen naar zijn hoofd kreeg. Zo zouden jongens met Marokkaanse afkomst hem uitschelden en verwijten dat hij de carrière van Badr Hari had geschaad.

Hij zou daarom het liefst op reis zijn om deze situaties te ontvluchten. In Nederland durfde hij alleen nog de straat op met beveiliging, omdat hij bang was dat hem iets zou overkomen.