Noord-Holland

Nog geen spoor naar verdachten mishandeling 68-jarige vrouw uit Winkel

2 mei 2017, 22.56 uur · Aangepast 2 mei 2017, 23.40 uur · Foto: Opsporing Verzocht

WINKEL De politie tast nog in het duister over de identiteit van de belager(s) van de 68-jarige vrouw uit Winkel, die op Koningsdag zwaargewond in haar woning werd gevonden. Dat blijkt uit het programma Opsporing Verzocht, dat vanavond aandacht aan de zaak besteedde.

Omdat de vrouw nog altijd in coma ligt, heeft ze de politie nog niet kunnen vertellen wat er is gebeurd. Omdat er braaksporen zijn gevonden, gaat de politie ervan uit dat zij de inbrekers heeft betrapt en vervolgens door hen is toegetakeld. 

Lees ook: Familie vindt vrouw zwaargewond in huis na inbraak

Ook het tijdstip waarop de vrouw is mishandeld, is nog onbekend. Nadat ze op 26 april een bardienst had gedraaid bij haar tennisclub Noord-End in Heerhugowaard, reed ze rond 21.00 uur naar haar woning aan de Limmergouw. Nadat ze was thuisgekomen, had ze rond 21.50 uur via Whatsapp contact met een vriendin. 

Hoofdwond
Omdat ze de volgende ochtend niet kwam opdagen voor een afspraak met familie, gingen haar naasten poolshoogte nemen bij haar woning. Iets na het middaguur, zo rond 12.20 uur, troffen zij haar daar met onder meer een ernstige hoofdwond aan.

Lees ook: Mishandelde vrouw (68) Winkel nog altijd zwaargewond in ziekenhuis

Volgens de politie kan haar vrijstaande woning vanuit alle windrichtingen redelijk ongezien worden benaderd. Toch hoopt de recherche dat er mensen die tussen 21.00 uur 's avonds en 12.20 uur 's middags iets verdachts hebben gezien. Getuigen en mensen met informatie wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.