Ga naar Content
Noord-Holland

Oceaanroeier Ralph Tuijn lijdt tijdens wereldrecordpoging: "'Een gezwollen penis vol wit-gele puisten"

16 april 2017, 18.52 uur
Door: · Foto: Ralphn Tuijn/ beeldbewerking NH

CASTRICUM Vandaag is dag veertig voor avonturier Ralph Tuijn, die op weg is naar een wereldrecord oceaanroeien. Op 5/6e deel van zijn oversteek is hij goed op koers, maar zijn lichaam is er minder best aan toe, laat hij vandaag weten op zijn Facebookpagina.

"Ik heb zoutwaterzweren en schaafplekken, knalrode geïrriteerde liezen en een balzak waar luieruitslag niets bij is", schrijft hij. "En als bonus een rode gezwollen penis vol met wit-gele puisten en afbladderende huid die de sport zo populair maakt!"

Lees ook: Oceaanroeier Ralph Tuijn begint aan nieuwe recordpoging: "M'n zwaarste uitdaging ooit"

Tuijn maakt zich er gelukkig niet al te druk over: "Gelukkig weet ik uit ervaring dat na een goede douche en schone kleren aan land alles na 24 uur weer normaal is!"

De oceaan over in vijftig dagen
Het doel van de oceaanroeier is om vanuit de Portugese havenstad Portimão binnen vijftig dagen naar Frans Guyana in Zuid-Amerika te roeien. Hij onderneemt de poging samen met een Engelsman, een Fransman en een Ier. Tuijn had eerder ook al het wereldrecord in zijn bezit, maar dat werd vorig jaar gebroken door een groep Britten.

Nu is hij goed op koers om dat record van vijftig dagen te gaan verbreken. "Met een strak roeiregime verwachten wij volgend weekend met een nieuw wereldrecord aan te komen in Cayenne", aldus Tuijn.