Ga naar Content
Noord-Holland

Loosdrecht vreest na 'Fleur' voor meer dodelijke ongelukken door snelheidsduivels

14 april 2017, 13.43 uur · Aangepast 14 april 2017, 22.37 uur
Door: · Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

LOOSDRECHT De mensen in Nieuw-Loosdrecht zijn bezorgd: zij vrezen dat er opnieuw een dodelijk ongeval gaat gebeuren als er niets wordt gedaan tegen snelheidsduivels die het dorp onveilig maken.

Een uiterst bezorgde inwoonster meldde dit in een brief aan de Wijdemeerse gemeenteraad. Ook uitten veel Loosdrechters hun zorgen op Facebook, meldt De Gooi- en Eemlander

Lees ook: Hilversumse (19) zwaargewond na aanrijding door beschonken Porsche-bestuurder

Er wordt gevreesd voor een herhaling van het dodelijke ongeluk dat vorig jaar het leven van het 19-jarige slachtoffer Fleur Balkestein eiste. Haar auto werd geramd door een Porsche die met 167 kilometer per uur over de Nieuw-Loosdrechtsedijk scheurde, terwijl hier een snelheid van 50 km/u is toegestaan. 

Lees ook: Loosdrecht geschokt na zwaar ongeluk met drankrijder: "Het leek 't circuit van Zandvoort wel"

De schrijfster van de brief vertelt dat ze onlangs op het terras in Nieuw-Loosdrecht zat toen ze zich rot schrok van een motorrijder die met meer dan 100 km/u over de weg scheurde. Ook weet zij te vertellen dat er meer mensen zijn met gelijksoortige ervaringen, die dit op Facebook hebben gedeeld. 

Lees ook: Doodrijder 19-jarige Fleur reed zeker 100 km/u te hard

Volgens de schrijfster moet er hoognodig actie ondernomen worden: "We kunnen erop wachten dat er weer een noodlottig ongeval gebeurt zoals met Fleur."