Ga naar Content
Noord-Holland

Hilversumse (19) zwaargewond na aanrijding door beschonken Porsche-bestuurder

17 maart 2016, 11.42 uur · Aangepast 17 maart 2016, 12.30 uur
Door: · Foto: Wessel Kok

LOOSDRECHT Bij een harde botsing op de Nieuw- Loosdrechtsedijk in Loosdrecht is gisteravond een 19-jarige vrouw uit Hilversum ernstig gewond geraakt. Zij werd aangereden door een man uit Loosdrecht (53) die te veel had gedronken.

Dat meldt de politie. De Hilversumse reed rond 21.45 uur vanuit het Chaletpark de Nieuw-Loosdrechtsedijk op. Op dat moment kwam de bestuurder van een Porsche uit de richting van Loosdrecht gereden. Hij reed vol in de flank van de auto van de vrouw.

De brandweer moest haar uit haar auto bevrijden omdat ze bekneld zat. Een traumahelikopter landde zodat een trauma-arts medische bijstand kon verlenen. De Hilversumse werd onder andere met verwondingen aan haar hoofd en meerdere botbreuken met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Lees ook: Gewonden bij frontale botsing in Loosdrecht

De Loosdrechter werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel en ter controle naar een ziekenhuis gebracht. Bij een blaastest bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is hij kwijt.

'Automobilist was aan het racen'
Volgens omwonenden zou de vijftiger veel te hard hebben gereden met zijn peperdure auto. Dat zou hij "samen" hebben gedaan met een andere snelheidsduivel, de bestuurder van een Mini die net als de Porsche met hoge snelheid door een woonwijk van Loosdrecht reed.

Een vrouwelijke getuige vertelt aan NH hoe zij en haar vriend ternauwernood zijn ontsnapt aan de scheurende auto's. "Wij kwamen Loosdrecht in. Vanaf de skatebaan zag je ze al aan komen scheuren. Mijn vriend moest uitwijken en heeft het gras op moeten sturen. Anders waren ze vol op ons ingereden."

"Ik zag nog hoe de Mini de Porsche probeerde in te halen. Die Mini reed net zo hard mee. Vlak daarna hoorden we opeens een heleboel sirenes. We zijn er naar toe gereden om onze gegevens achter te laten."

Ze is heel erg boos, vertelt ze tot slot. "Dat je gaat racen in een woonwijk voor je eigen pleziertje... Als wij iets later waren geweest, was het anders afgelopen."