Ga naar Content
Noord-Holland

Reggae bij The Passion van Ouderkerk

13 april 2017, 09.04 uur · Aangepast 13 april 2017, 16.19 uur
Door: · Foto: NH

OUDERKERK AAN DE AMSTEL Geen Bijbelse liederen, maar reggae en popmuziek. Bij de 'eigentijdse' variant op The Passion in Ouderkerk aan de Amstel, stond gisteravond het dorp op z'n kop.

Door Eline Boshuizen

Elk jaar kijken ruim 3 miljoen mensen naar het het muziekspektakel The Passion van de EO, dat met Pasen wordt opgevoerd. Ook in Ouderkerk aan de Amstel zijn ze groot fan. En daarom bedachten ze een eigen variant.

Lees ook: Ouderkerkers spelen eigentijdse Passion tijdens Pasen

"We proberen het hele dorp te verbinden", vertelt organisator Hans Out. "Jong, oud, gelovig of niet. We zingen over thema's die iedereen aanspreken: liefde, hoop, verraad in het leven. Het zal iedereen pakken. Het verhaal of de bijbel is nog altijd actueel." Zo komt de vluchtelingenproblematiek ook nog aan bod. "We proberen de wereld een beetje beter te maken."

Reggae
Naast het reggae-nummer 'One Love' van Bob Marley en verschillende bekende Nederlandstalige hits, werd ook het bekende thema-nummer van de Hunger Game-films gezongen. 

Lees ook: Zaandammers doen lijdensweg Jezus Christus dunnetjes over: "Samen ons leed dragen"

Het duurde twee jaar om het paasspektakel in het kleine dorpje te organiseren. Maar met twee podia, een dansgroep, koor, band én solo-artiesten, lijkt is de missie geslaagd. "Iedereen heeft z'n steentje bijgedragen, dat maakt déze Passion zo uniek. Het is helemaal door Ouderkerkers gemaakt", zegt de choreografe Venise. 

Video #163651

Benieuwd naar de lange versie? Die bekijk je hieronder.

Video #163661