Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Ouderkerkers spelen eigentijdse Passion tijdens Pasen

20 januari 2017, 12.26 uur

OUDERKERK AAN DE AMSTEL Inwoners van Ouderkerk aan de Amstel zijn druk bezig met repetities voor hún hedendaagse variant op de Passion, die zij met Pasen gaan uitvoeren in het dorp. "Wat de NPO kan, kunnen wij ook", dachten ze. Het hele dorp doet mee.

Door verslaggever Eline Boshuizen

"Het wordt een spektakel vol dans en muziek", vertelt organisator Hans Out. "Alleen lijkt het niet op The Passion zoals we die kennen van de tv. Het is een eigentijdse interpretatie, waarmee we proberen het hele dorp te verbinden."

De Amstelkerk, die prachtig aan het water gelegen is, zal het toneel zijn van het Paasspektakel. "Het grootste verschil is dat het bij ons toch wat dorpser is", vervolgt Out. "Iedereen heeft zijn zegje mogen doen."

Nicolette Kluiver
Zo treden de lokale dansschool en het kerkkoor op, en is er een regisseuse uit Ouderkerk gevonden. Ook presentatrice Nicolette Kluiver doet als Ouderkerkse mee, waar de organisatie erg trots op is. Als verteller van het verhaal helpt ze ook een handje mee met de promotie.

Het idee voor deze Passion in Ouderkerk ontstond een jaar geleden en sindsdien is het dorp druk bezig geweest om sponsoren te vinden. The Passion van Ouderkerk aan de Amstel is te zien op 12 april, een dag voor het landelijke spektakel van de EO. De organisatie verwacht zo'n 2500 bezoekers.

Foto: