Ga naar Content

Wethouder: "Intimidaties bij ophalen handtekeningen tegen komst vluchtelingen''

VELSERBROEK Inwoners van Velserbroek die zijn bezocht door het actiecomité dat handtekening heeft opgehaald tegen de plaatsing van vluchtelingen in Velserbroek, voelen zich geïntimideerd. Dat zegt wethouder Ronald Vennik van Velsen, waar Velserbroek deel van uitmaakt.

Gisteren overhandigden drie inwoners van Velserbroek vijfhonderd handtekeningen aan Vennik en zijn collega-wethouder Arjan Verkaik. Ze protesteren tegen de komst van dertig statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) in de voormalige basisschool de Duinroos in de Botenbuurt. Ze vinden dat het gebouw niet voldoet.

Lees ook: Honderden handtekeningen tegen komst statushoudes naar Velserbroek

Het zou in slechte staat verkeren en bovendien te dicht op de huizen staan. Daardoor is van privacy geen sprake, noch voor de vluchtelingen, noch voor omwonenden. Bovendien vinden ze dat met de komst van een groep van tachtig vluchtelingen vlakbij, in Haarlem-Noord, van onvoldoende spreiding sprake is.

Vreemd
Liesbeth Rijbroek, één van de actievoerders, is volkomen verrast door de mededeling van Vennik: "De één tekende wel en de ander niet. Er was iemand die zei dat -ie de politie ging bellen. Een beetje vreemd, want het waren allemaal kleine vrouwtjes die de handtekeningen ophaalden en geen grote mannen." Wethouder Vennik kan niets met die mededeling. "Die geïntimideerde mensen hebben zich gemeld op het gemeentehuis.''

Foto: NH