Ga naar Content
Noord-Holland

Zeven jaar cel geëist voor voorbereiden liquidatie Heemskerk

12 april 2017, 13.32 uur · Aangepast 17 april 2017, 12.40 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag zeven jaar cel geëist tegen twee mannen van 24 en 27 jaar oud voor het voorbereiden van een liquidatie in Heemskerk, wapenbezit en autodiefstal.

Gideon G. (27) en Rigjendrig L. (21) werden op 6 oktober vorig jaar in Heemskerk opgepakt. Ze hadden een geladen pistool bij zich. De politie had eerder een tip ontvangen dat Gideon G. een liquidatie wilde plegen bij een voetbalvereniging.

Lees ook: Amsterdamse twintigers verdacht van plannen moord op Heemskerker 

Later hield G. zich op bij de Heemskerkse voetbalclub Odin '59. In de buurt stond een gestolen BMW met daarin petflessen met brandstof, zo schreef Het Parool eerder dit jaar. De politie vermoedt dat deze BMW als vluchtauto diende. 

Doelwit
Wie het doelwit van de moordaanslag zou zijn, is nog steeds niet helemaal duidelijk. De recherche vermoedt dat het om een voetbaltrainer gaat die zich in het verleden met criminelen activiteiten bezighield en met criminelen om ging. Hij zou onder meer topcrimineel Mink Kok een tijdje over de vloer gehad hebben.

Lees ook: Verdachte (27) opgepakt voor betrokkenheid liquidatie Vincent Jalink

Gideon G. werd vanmorgen ook aangehouden voor de moord op Vincent Jalink, in mei vorig jaar in Diemen. Jalink werd toen op de Klipperweg in Diemen neergeschoten, terwijl hij met zijn 9-jarige zoontje in zijn Porsche zat. Een onbekende man liep naar de wagen en vuurde meerdere kogels op Jalink af. Jalink overleed later.