Ga naar Content
Noord-Holland

Amsterdamse twintigers verdacht van plannen moord op Heemskerker

19 januari 2017, 16.15 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM Twee twintigers uit Amsterdam zijn in oktober in Heemskerk gearresteerd. Ze hadden zware wapens bij zich en zouden volgens Justitie van plan zijn geweest iemand te gaan vermoorden.

De politie had een tip gekregen dat een van de twee mannen een moord zou beramen, schrijft het Parool. De politie luisterde de verdachte af en hoorde in een gesprek met een veroordeelde wapenhandelaar dingen die op een moordplan zouden kunnen duiden. "Ik doe alles. Ik rij. Ik schiet. Ik doe alles", zou de verdachte gezegd hebben. 

Vluchtauto
De moord zou bij een voetbalvereniging moeten plaatsvinden. De verdachte was niet lang na het gesprek bij Odin '59 in Heemskerk. Vier dagen later werd een gestolen BMW aangetroffen in de buurt van die voetbalclub. De politie vermoedt dat de drie petflessen vol brandstof bedoeld waren om de BMW na een vluchtactie mee in brand te steken.

De politie arresteerde de verdachte daarom toen hij op 6 oktober samen met een andere twintiger uit Amsterdam-Zuidoost richting Heemskerk reed. De twee bleken in het bezit van een pistool en hollowpointkogels, ammunitie die een grote ravage aan kan richten.   

Doelwit
Wie het doelwit van de moordaanslag zou zijn, is nog steeds niet bekend. De recherche deed maanden onderzoek, zegt inmiddels 'iemand in beeld' te hebben maar wil de identiteit van het veronderstelde doelwit niet bekend maken. 

De twee verdachten maken beiden deel uit van de rapgroep Green Gang. Meerdere leden van dat collectief werden eerder al van moord beschuldigd. De twee arrestanten zitten tot hun rechtszaak op 12 april aanstaande vast wegens wapenbezit.