Ga naar Content
Noord-Holland

Chinese panda's klaar voor vertrek richting Schiphol

11 april 2017, 14.46 uur · Aangepast 12 april 2017, 09.01 uur
Door: · Foto: KLM

SCHIPHOL De panda's die Nederland in 2015 van China cadeau kreeg, zijn onderweg naar Schiphol. Daar kunnen panda's Xing Ya en Wu Wen onderweg naar het Ouwehands Dierenpark even op adem komen in het dierenhotel.

Op een video van De Telegraaf is te zien hoe de twee panda's hun oude onderkomen in het Chinese Chengdu verlaten. Ze worden in grote kisten richting het vliegveld vervoerd. 

Lees ook: KLM brengt reuzenpanda's naar Schiphol

KLM belooft Xing Ya en Wu Wen een comfortabele reis. De luchtvaartmaatschappij heeft speciale medewerkers in dienst om dieren zo goed mogelijk te vervoeren. Op Schiphol staat een dierenhotel waar het duo wordt opgevangen voor een gezondheidscheck en een eerste kennismaking met de Nederlandse pers. 

Karakters
Brenda van Ekeren, die de panda's in Ouwehands Dierenpark gaat verzorgen, kent de dieren die een stelletje moeten worden al een tijdje. "Hij is nog steeds heel blij, heel vrolijk en actief", vertelt ze over Xing Ya. Zijn metgezel Wu Wen lijkt zijn tegenpool. "Zij is nog steeds heel bescheiden", zegt van Ekeren. "Een beetje de kat uit de boom kijken."