Ga naar Content
Noord-Holland

KLM brengt reuzenpanda's naar Schiphol

14 maart 2017, 13.45 uur · Aangepast 12 april 2017, 17.54 uur
Door: · Foto: KLM

SCHIPHOL Luchthaven Schiphol verwacht op woensdag 12 april twee hele bijzondere gasten: de reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen landen die dag op Hollandse bodem.

Dat meldt de KLM. De panda's zijn tijdens het staatsbezoek van het Koningspaar in oktober 2015 door China symbolisch geschonken aan Nederland. Ze zullen in de toekomst te bewonderen zijn in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Door middel van een speciale vlucht van KLM Cargo worden de dieren vanuit Chengdu in China naar Amsterdam gevlogen. Ze worden om 19.05 uur verwacht. KLM zegt vereerd te zijn deze vlucht te mogen verzorgen.

Diervriendelijk
Over de welzijn van de panda's tijdens hun reis hoeven dierenliefhebbers zich overigens geen zorgen te maken. "KLM Cargo is gespecialiseerd in het diervriendelijk en verantwoord vervoeren van uiteenlopende diersoorten en heeft daar gespecialiseerde medewerkers voor in dienst met de kennis en kunde om de dieren zo goed mogelijk te begeleiden op hun reis", schrijft KLM op haar website.

Dierenhotel
Hoewel het vervoeren van reuzenpanda's niet vaak voorkomt, heeft KLM al een paar keer eerder dit soort dieren mogen vervoeren. Ook heeft de luchtvaartmaatschappij een eigen dierenhotel op Schiphol. Daar zullen de panda's korte tijd verblijven voor een gezondheidscheck en een ontmoeting met de Nederlandse pers.

Wanneer Xing Ya en Wu Wen uiteindelijk te zien zijn in het dierenpark is nog niet bekend.