Noord-Holland

NL
V

IJmuidenaar (22) gepakt voor brand in trein, betrokkenheid bij andere treinbranden onderzocht

3 april 2017, 19.35 uur · Foto: Boy van Dijk

AMSTERDAM Een 22-jarige IJmuidenaar is gisterenochtend op heterdaad betrapt toen hij in een sprinter tussen Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal brand stichtte. Omdat de recherche al vermoedde dat hij betrokken was bij eerdere treinbranden in de regio, werd hij al een tijd in de gaten gehouden.

De brand in de trein tussen Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal werd gisteren kort na 10.30 uur ontdekt. De brand kon snel worden geblust, waardoor de schade beperkt bleef. Bij aankomst op Amsterdam Centraal werd de man in de boeien geslagen. 

Lees ook: Brand op station Zandvoort zorgt voor flinke vertraging

De Landelijke Eenheid van de politie is enkele weken geleden een onderzoek gestart naar een aantal treinbranden in de regio. Zo woedde er op 14 december brand in een trein op station Sloterdijk, op 12 en 16 februari in treinen op station Zandvoort en op 9 maart op station Haarlem. 

Lees ook: Geen treinen tussen Haarlem en Zandvoort na brandstichting in sprinter

Omdat de recherche vermoedt dat de gisteren aangehouden man ook bij die branden betrokken was, hield de politie hem al enige tijd in de gaten. 

Lees ook: Brand in sprinter geblust, treinen rijden weer tussen Sloterdijk en Haarlem

Getuigen van de treinbranden of mensen met andere relevante informatie wordt gevraagd contact op contact op te nemen. Dat kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.