Noord-Holland

NL
V

Brand in sprinter geblust, treinen rijden weer tussen Sloterdijk en Haarlem

14 december 2016, 20.40 uur · Aangepast 15 december 2016, 00.00 uur · Foto: NH

AMSTERDAM Op station Sloterdijk in Amsterdam heeft vanavond brand gewoed in een sprinter. Daardoor reden er enkele uren geen treinen tussen Sloterdijk en Haarlem. Niemand raakte gewond.

De sprinter was onderweg naar Beverwijk en maakte een tussenstop op Sloterdijk, toen er rook werd ontdekt. Omdat het vuur ter plekke niet kon worden gedoofd, werd besloten de trein verderop op het spoor te blussen. Daardoor was er geen treinverkeer mogelijk tussen Sloterdijk en Haarlem. 

Bussen
De extra reistijd was door het incident opgelopen tot meer dan een uur. Mensen werden geadviseerd om om te reizen via Leiden, of een van de bussen te pakken die de NS had ingezet. Volgens de NS rijden de treinen tussen Sloterdijk en Haarlem vanaf 23.00 uur weer volgens de dienstregeling. 

Toilet
De brand ontstond in een toilet. Over de oorzaak en de schade is nog niets bekend. De tunnel van station Sloterdijk stond enige tijd vol rook. 

Haarlem-Leiden: alle problemen zijn opgelost, de treinen rijden om 23.00 uur weer volgens plan. https://t.co/axyyfHaEPO #HlmLedn

— NS online (@NS_online) 14 december 2016

Ook het treinverkeer tussen Amsterdam Centraal en Zaandam en tussen Haarlem en Leiden had te kampen met de verstoring.

NH