Ga naar Content
Noord-Holland

Tony's Chocolonely biedt ook één miljoen voor Hemwegcentrale

24 maart 2017, 18.40 uur · Aangepast 24 maart 2017, 23.20 uur
Door: · Foto: Tony's Chocolonely

AMSTERDAM Na energieleverancier Vandebron en de gemeente Amsterdam, biedt nu ook slaafvrije chocoladefabrikant Tony's Chocolonely één miljoen voor de kolencentrale aan de Hemweg in Amsterdam.

De centrale van Nuon moet plaatsmaken voor een chocoladefabriek van Tony's Chocolonely: Tony's Factory. "We zitten al een jaar te kijken voor een fabriek in Amsterdam. Als we de stad met onze chocoladefabriek mooier kunnen maken op die plek, dan moeten we dat doen", zegt Henk-Jan Beltman, Chief Chocolate Officer bij Tony's, tegen NH.

Lees ook: Amsterdam wil bod op kolencentrale verdubbelen

De plannen voor Tony's Factory zijn wel erg ambitieus: "Onze achtbaan moet er wel in passen." Naast een chocoladefabriek moet de beoogde productieplaats ook een attractie worden voor bezoekers. "We willen dat mensen er kunnen leren over slaafvrije chocolade, kunnen zien hoe het wordt gemaakt, en de chocolade kunnen proeven."

Lees ook: Nuon slaat bod van miljoen om kolencentrale te sluiten af

Met de achtbaan hopen ze vooral toeristen naar de fabriek te kunnen trekken. "Het moet de 'Willy Wonka's Chocolate Factory' worden van Amsterdam. Zo kunnen we aan de hele wereld laten zien dat het belangrijk is om slaafvrije chocolade te promoten."

Nuon
Eergisteren bood energieleverancier Vandebron een miljoen euro voor de kolencentrale. Nuon sloeg het bod van Vandebron echter af, waarop de gemeente Amsterdam er vandaag ook nog een schepje bovenop deed met een bod van een miljoen. 

Of het bod van Tony's Chocolonely Nuon kan overtuigen van de centrale af te zien, moet nog blijken.