Ga naar Content
Noord-Holland

Dronken verkeersmaniak rijdt in op agenten

21 maart 2017, 14.59 uur · Aangepast 21 maart 2017, 16.07 uur
Door: · Foto: politie

ALKMAAR De politie heeft gisteravond na een gevaarlijke achtervolging met behulp van politiehond Loki een man opgepakt die zonder rijbewijs, in een gestolen auto én onder invloed van alcohol en drugs over de Rietdekkerstraat reed.

De politie kreeg rond 20.40 uur een melding dat er een auto met twee verschillende kentekenplaten over de Rietdekkerstraat reed. Toen de agenten de man even later op de Scheepmakerstraat zagen rijden, wilden ze hem tot stilstand brengen. De bestuurder negeerde het stopteken echter door flink gas te geven. De politie zette op dat moment de achtervolging in. 

Inrijden op agenten
Meerdere eenheden kwamen ter plaatse en blokkeerden alle vluchtwegen om zo de verdachte aan te kunnen houden. Deze gaf zich echter niet zomaar over. Op de Scheepmakerstraat schampte hij een politieauto en een geparkeerde camper. Vervolgens reed hij roekeloos met een hoge snelheid richting de Glazenierstraat, waar hij vermoedelijk met opzet inreed op een politieauto. 

Hij vluchtte te voet verder, maar stuitte al snel op agenten op de Kanaaldijk. Hier verzette hij zich eerst tegen zijn aanhouding, maar toen de politiehond Loki al blaffend voor hem stond gaf hij zich direct over. 

Lees ook: Politiehond Borat redt moeder van agressieve zoon

Eenmaal op het bureau bleek het te gaan om een 34-jarige man uit Heiloo die niet in het bezit was van een rijbewijs, onder invloed was van zowel alcohol als drugs en dat de auto waarin hij reed was gestolen. Verder wordt er onderzocht of de man daadwerkelijk doelbewust inreed op de agenten.