Ga naar Content
Noord-Holland

Politiehond Borat redt moeder van agressieve zoon

7 maart 2017, 17.30 uur
Door: · Foto: Politie Amsterdam

AMSTERDAM Politiehond Borat heeft onlangs een heldendaad verricht. Een huilende moeder belde met 112 om te vertellen dat haar zoon een zeer agressieve aanval had, waardoor zijzelf gewond raakte. De viervoetige diender heeft ervoor gezorgd dat de jongen zichzelf of een ander niet nog ernstiger verwondde.

De politie ontving een belletje van de huilende moeder, die volledig in paniek was omdat haar zoon alles kort en klein sloeg. Zij was zelf al gewond geraakt, waardoor de agenten zich naar het huis spoedden.

Onder hen was hondengeleider Rene, met zijn hond Borat. Hij kreeg via zijn portofoon te horen dat zijn collega's die al ter plaatsen waren het zeer agressieve gedrag van de jongen niet aankonden. 

"Ik kwam ter plaatse en een collega vertelde me dat de onberekenbare zoon in het trappenhuis zou zijn, waardoor mijn collega's niet bij de gewonde moeder konden komen. Ik maakte me daarom met een collega-hondengeleider klaar voor een schildprocedure: een procedure waarbij er gebruik wordt gemaakt van een schild en de hond om een agressieve verdachte veilig en zonder al te veel geweld onder controle te kunnen krijgen", laat Rene weten op de Facebookpagina van de politie

Reddingsactie
Maar voordat zij hieraan konden beginnen, kwam de agressieve zoon plotseling op Rene afstormen. Hij negeerde alle woorden van de politie volledig, en rende schreeuwend door. Rene haalde zonder twijfel hond Borat erbij. "Ik waarschuwde de jongen zich over te geven, omdat ik anders genoodzaakt was de hond in te zetten. Hij stopte niet en dus gaf ik Borat de opdracht om hem te stoppen", verklaart Rene. 

Borat is op de jongen afgerend en beet hem in zijn arm. De politie kon op deze manier de jongen onder controle krijgen en aanhouden. De jongen is overgedragen aan de professionele zorg van de GGZ. De moeder kon na behandeling in het ziekenhuis gelukkig weer snel naar huis. 

De politie zet Borat voor zijn actie wel even in het zonnetje: hij voorkwam dat de jongen zichzelf of andere mensen nog ernstiger kon verwonden.