Ga naar Content

Inwoners Badhoevedorp willen aandacht voor absurde verkeerssituatie en maken docu

BADHOEVEDORP Bewoners van de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp zijn de racebaan voor hun deur spuugzat. Al tien jaar dringen ze bij de gemeente aan op maatregelen, maar tevergeefs. Bewoners hebben nu een documentaire gemaakt die aantoont hoe gevaarlijk de situatie is.

De Nieuwemeerdijk is een 30-kilometerweg, maar wordt gebruikt als racebaan. De chicanes, oftewel wegversmallingen, zorgen voor gevaarlijke situaties. In de afgelopen jaren zijn er veel ongelukken gebeurd. 

Daarom eisen bewoners maatregelen. Ze willen dat de chicanes worden verwijderd en dat de Nieuwemeerdijk een 50-kilometerweg wordt met handhaving. Daarnaast willen ze dat er een spitsverbod komt. De gemeente laat het echter afweten.   

Lees ook: Bewoners Nieuwemeerdijk zijn de gevaarlijke chicanes zat

"Dat steekt heel erg", zegt buurtbewoner Martijn Akerboom. "Op een gegeven moment lijk je eraan te gaan wennen, maar als je dan 's avonds weer een keertje auto's voorbij ziet komen met die grote snelheden, of je wordt van je sokken gereden van je fiets, of je moet je kind laten gaan en die moet meteen vol in de remmen want die wordt bijna omver gereden, dan denk je 'dit kan niet bestaan'".

Meerdere buurtbewoners hebben de handen ineengeslagen en samen de documentaire gemaakt. De gemeente zegt in de loop van de zomer een plan te gaan maken, maar met de documentaire in de hand hopen bewoners dat de maatregelen sneller genomen worden.

Foto: NH