Ga naar Content

BUUV: 89-jarige vrouw leert buurman Engels

HAARLEM We zijn steeds meer op elkaar aangewezen. Vrijwilligersorganisaties in Noord-Holland bieden daarbij ook vaker hulp. NH volgt buurtmarktplaats BUUV, waarbij deelnemers van het initiatief elkaar kunnen helpen of simpelweg gezelschap kunnen houden. Vandaag helpt Wilhelmina Aad met het spreken van de Engelse taal.

In vier afleveringen laten haarlem.nieuws.nl en NH zien hoe deelnemers elkaar ontmoeten via BUUV en dat ze met een kleine moeite voor een groot plezier bij de ander zorgen. Inmiddels heeft BUUV al 14.000 deelnemers.

Lees ook: BUUV: de buurtmarktplaats van Noord-Holland

In deze tweede aflevering helpt de 89-jarige Wilhelmina de Kater buurtgenoot Aad Koppen bij het spreken en lezen van de Engelse taal. Aad op zijn beurt helpt als tegenprestatie vaak met boodschappen of brengt Wilhelmina bijvoorbeeld naar de dokter of tandarts.

Wilhelmina de Kater woonde onder meer in Engeland, Duitsland, Rusland en Spanje en kan dus in vijf talen lesgeven. Dat vindt ze heerlijk om te doen. "Hoeveel van die oude mensen zitten niet achter de geraniums niks te doen?", zegt ze. "Ik ben blij om dit te doen."

Kijk hieronder de tweede aflevering:

Video #162344
Foto: NH