Ga naar Content
Noord-Holland

BUUV: de buurtmarktplaats van Noord-Holland

17 maart 2017, 19.30 uur
Door: · Foto: NH

HAARLEM We zijn steeds meer op elkaar aangewezen. Vrijwilligersorganisaties in Noord-Holland bieden daarbij ook vaker hulp. NH volgt buurtmarktplaats BUUV, waarmee deelnemers van het initiatief elkaar kunnen helpen of simpelweg gezelschap kunnen houden. Vandaag krijgt Alice hulp van Sander bij het verhuizen.

In vier afleveringen laten haarlem.nieuws.nl en NH zien hoe deelnemers elkaar ontmoeten via BUUV en dat ze met een kleine moeite voor een groot plezier bij de ander zorgen. Inmiddels heeft BUUV al 14.000 deelnemers.

In deze eerste aflevering moet bewoonster Alice van der Horst uit Haarlem op stel en sprong verhuizen. Haar man is overleden en ze kan niet meer zelf tillen. Haar kinderen zijn niet in staat om te helpen. 

Sjouwen
Gelukkig is daar Sander Peeters die graag een paar uur zijn armen uit de mouwen wil steken. Hij helpt met inpakken en sjouwen. "Dat was helemaal top. Ik ben heel erg dankbaar", zegt Alice. Alice biedt Sander als dank aan om iets terug te doen.

BUUV
BUUV begon in 2009 in Haarlem en zit nu onder meer in Zaanstad, Amsterdam, de IJmondgemeenten en Heerhugowaard. Beter een goede BUUV dan een verre vriend, luidt de slogan. Tot nu zijn er 27.842 matches tussen deelnemers.

Bekijk hieronder de eerste aflevering: