Ga naar Content
Noord-Holland

Dakloze man duikt vaart in na weigering bij opvang

18 maart 2017, 08.44 uur · Aangepast 18 maart 2017, 09.31 uur
Door: · Foto: HFV/Michel van Bergen

HAARLEM Een dakloze man heeft de hulpdiensten in Haarlem vannacht flink beziggehouden. Toen hij werd geweigerd bij de daklozenopvang, dreigde hij het water in het spring. Omdat de opvangmedewerkers voet bij stuk hielden, voegde hij de daad bij het woord.

De man weigerde herhaaldelijk in te gaan op het verzoek van de medewerkers om te vertrekken. Daarop werden agenten naar de opvanglocatie van HVO Querido aan de Wilhelminastraat gestuurd. 

Lees ook: Zwever bedreigt filiaalhouder AH met mes van spaaractie

Nog voor de agenten in actie konden komen, hoorden ze al een plons: de man was daadwerkelijk de naastgelegen Leidsevaart ingesprongen. Onmiddellijk werden meerdere ambulances, de brandweer en een traumateam naar de Wilhelminastraat gestuurd. 

Naar de kant praten
De aanwezige hulpverleners probeerden de man naar de kant te praten, wat na verloop van tijd ook lukte. Daar trokken enkele brandweerlieden en een agent hem op het droge, waar hij zijn natte kleding moest uittrekken en in de ambulance werd nagekeken.  

Na eerste zorg ter plaatse is hij vervolgens naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Wat de man aan zijn natte avontuur heeft overgehouden is niet bekend.