Noord-Holland

NL
V

Blind haalt 17-jarige De Ligt bij Nederlands elftal

17 maart 2017, 14.06 uur · Foto: Pro Shots/Joen Leenen

AMSTERDAM Matthijs de Ligt debuteert in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind heeft de pas 17-jarige verdediger van Ajax uitgenodigd voor de komende duels van Oranje tegen Bulgarije (25 maart) en Italië (28 maart).

De Ligt maakte gisteren een uitstekende indruk bij Ajax in het thuisduel met FC Kopenhagen in de Europa League (2-0). De jeugdige verdediger maakte dit seizoen zijn meeste speelminuten voor Jong Ajax en kwam zelfs nog voor het hoogste jeugdteam van zijn ploeg uit.

Lees ook: Ajax naar kwartfinale Europa League na overwinning op taai Kopenhagen

Grote toekomst
"Het is misschien wat vroeg", motiveerde Blind zijn keuze voor De Ligt. "Maar het heeft natuurlijk ook te maken met de blessures van Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma. En we moeten nog even afwachten hoe het met Stefan de Vrij gaat, al ziet dat er goed uit. Anders was De Ligt er denk ik nog niet bij geweest. Maar we hebben Matthijs gisteren tegen Kopenhagen zien spelen. Die jongen heeft volgens mij een grote toekomst."

Tete en Viergever
Blind heeft ook voormalig AZ-verdediger Wesley Hoedt en de Ajacieden Kenny Tete en Nick Viergever opgenomen in zijn keurkorps. Tevens maakt Wesley Sneijder weer deel uit van de selectie van Oranje. De middenvelder zat niet in de voorselectie omdat hij vorige week nog geblesseerd was. Joël Veltman en Davy Klaassen zijn ook uitgenodigd. Doelman Tim Krul zat wel in de voorselectie, maar is uiteindelijk niet opgeroepen.

Oranje ontmoet Bulgarije in Sofia voor een duel in de WK-kwalificatie. Italië komt naar Amsterdam voor een vriendschappelijk ontmoeting in de ArenA.