Ga naar Content
Noord-Holland

NH Airtime: Op zoek naar de spectaculaire gloed van het Noorderlicht

4 maart 2017, 13.32 uur · Aangepast 4 maart 2017, 15.52 uur
Door: · Foto: NH/Doron Sajet/easyJet

SCHIPHOL Het Noorderlicht is een bijzonder natuurverschijnsel dat je vooral in de winter kunt tegenkomen in de buurt van de poolstreken. Talloze reisorganisaties bieden vakantiepakketten aan naar Lapland, Noorwegen of IJsland om het zelf eens met het blote oog waar te nemen. Grote kans dat je die vliegreis ernaartoe niet met de Britse prijsvechter easyJet maakt.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet
 
Toch was het juist easyJet die een dagje uit organiseerde, op zoek naar de groene gloed van het Noorderlicht boven de Shetlandeilanden. NH Airtime vloog mee.
 
 
Eenmaal boven het doelgebied schakelde het cabinepersoneel alle lichten uit en plakte zelfs de permanent brandende 'verboden te roken'-lampjes af om de passagiers de mogelijkheid te geven het Noorderlicht ongehinderd te kunnen zien. En met succes.
 
Cockpit
Maar de beste plaats was in de cockpit van de Airbus, de plek waar we erin slaagden om dit spectaculaire fenomeen op camera vast te leggen.
 
NH Airtime
NH's luchtvaartprogramma NH Airtime wordt iedere zaterdag om 17.15 uur op televisie uitgezonden en daarna meerdere keren herhaald. Alle uitzendingen zijn terug te kijken via NHAirtime.nl. Daar vind je niet alleen de voorgaande afleveringen, maar ook uitgebreide video's zoals vluchten die gefilmd zijn vanuit de cockpit.